Білокачанна, пекінка та цвітна. Через холоднечу цьогоріч початок сезону активного збору урожаю ранньої капусти у частині регіонів затримується. Однак ціни, кажуть фермери, надто не підіймали. А ще запевняють: овочі - не лише смачні, але й корисні.
Про це йшлося 10 квітня у сюжеті ТСН.19:30.
Капуста: ціни
У селі Великі копані на Херсонщині – чи не кожна родина вирощує ранні овочі на продаж. На місцевому гуртовому ринку за кілограм капусти правлять по 30 гривень. Аби ніжна рання капуста доїхала до споживача неушкодженою — її замотують у плівку. Ціни збивають – кажуть - закупники, бо нарікають на локдаун. Мовляв, не знають, чи зрештою вдасться продати все. Але це не означає, що столиці капуста буде такою ж дешевою.
На столичному ринку української пекінки - не знайти, тому продають молоду білокачанну - за 45 гривень за кілограм.
Капуста: як позбавитися нітратів
Вміст нітратів у капусті можна виміряти спеціальним приладом. Хто таки сумнівається і хоче убезпечитися - може овочі вимочувати у воді. Або збризкувати соком лимона.
Капуста: як приготувати стейк
А ще з капусти можна приготувати стейк - легкий, смачний і дієтичний, а ще - дуже швидкий у приготуванні. Треба лише завчасно запекти невеличку капустинку у фользі при температурі 220 градусів.
А далі – все залежить від фантазії – чи це будуть шматочки у формі стейка чи трикутнички – головне щоби страва трималася купи. Збризкуємо оливковою олією, трішки додаємо перчику, солі та ставимо запікати. Стейки можна готувати в пічці, на пательні, та найсмачніші – на вогні. Для запікання - вистачить 5-10 хвилин. За цей час можна приготувати соус з горіхів, петрушки та оливкової олії. Не завадить трохи лимонного соку, а ще можна поєднати стейк із печеною картоплею чи грибами.
В ресторані порція капустяних стейків із соусом, зеленню та чері коштує 60 гривень. Якщо готувати вдома – лише 27. Така страва - корисна та урізноманітнить пісне меню.
Читайте також:
Салат із двох видів капусти і горіхів: оригінальний рецепт пісної страви
Рецепт тушкованої капусти з чорносливом: як приготувати смачну і бюджетну страву
Запечена цвітна капуста з кунжутним соусом: рецепт від Андрія Величка
Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.
Джерело