Ледачі голубці-просте і швидке блюдо, яке дозволить заощадити багато часу. При цьому нічого складного в його приготуванні немає.

Рецепт опублікували в телеграм-співтоваристві "Кухня по-чоловічому".

Для приготування знадобляться:

Простий рецепт ледачих голубців на вечерю - впорається навіть чоловік
  • Півкіло фаршу (добре, якщо свинина з яловичиною)
  • 100 грам рису (круглого, не пропареного)
  • два яйця
  • свіжа капуста
  • свіжа морква
  • томат паста, сметана
  • спеції за смаком

Простий рецепт ледачих голубців на вечерю - впорається навіть чоловік

Як готувати:

  • Відварити рис.
  • Морквину натерти на дрібній тертці, капусту нашаткувати, змішати з фаршем, вбити яйця, посолити, поперчити.
  • Ретельно перемішати і залишити на 10-15 хвилин, щоб відстоялося.
  • Для соусу змішати томатну пасту зі сметаною, посолити і додати спеції.
  • Сформувати голубці - у вигляді котлеток або тефтельок.

Можна злегка обсмажити, а можна відразу скласти в форму, залити соусом і запікати близько півгодини.

Готову страву вийняти з духовки, дати йому постояти, щоб трохи охололо і просочилося соусом. Посипати дрібно рубаною зеленню, можна натерти зверху твердий сир.

Джерело