Відомий кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко став автором нового шкільного меню в Україні.

Вже з початку наступного навчального року, з 1 вересня, школярі матимуть широкий вибір в асортименті їжі шкільних їдалень. В "#шотам" повідомили, що нові норми стануть обов'язковими для всіх навчальних закладів. Також, Євген дав інтерв'ю, в якому розкрив теми недоліків колишнього меню і гідності оновленого, і видав фініш нової реформи.

Євген Клопотенко вижене

Євген Клопотенко вижене

Кулінар зізнався, що щиро ненавидів шкільне харчування і зовсім не хотів жити в Україні, тому що він отримував не те, на що розраховував. Йому доводилося їсти те, що давали, бо мама змушувала, займаючи посаду завідуючої школи.

Євген Клопотенко вижене

" Їв гуляш із пшеничною кашею, яка застрягала в мене в зубах, печінку з нестерпним ароматом. Я тоді так не хотів ходити до тієї їдальні. Тепер я подорослішав, і хоча в мене немає дітей, мені не байдужа доля школярів і їхнього харчування. Я маю двох племінників, і мені зовсім не все одно, чим їх годують у школах. У навчальних закладах діти проводять значну частину свого життя, і надзвичайно важливо, щоб вони харчувалися смачно і корисно. Я не хочу, щоб люди їли мертву їжу. Я хочу змінити націю, а почати можу з півтора мільйона дітей у школах", - заявив Євген.

Знаменитість назвав кілька факторів, через які він почав розробляти власне шкільне меню. 

- Непривабливість їжі. Діти не хочуть харчуватися тим, від чого погано пахне і що не має яскравих кольорів.

- Їжа в школах непатріотична. Школярі їдять їжу не своєї країни, а СРСР, і цей момент відкладається у них з дитинства. 

Євген Клопотенко замість "розсольника по-ленінградськи" пропонує спробувати школярам суп мінестроне і доторкнутися трохи ближче до італійської культури. А поруч з цим глибше дізнатися, що таке українська їжа і чим вона відрізняється від інших кухонь світу. У цьому він бачить свою місію - розгорнути цей важіль від "радянського" до "сучасного".

Джерело