Смачне й ароматне домашнє вино можна приготувати з найпростіших інгредієнтів, які завжди є вдома під рукою. Наприклад з улюбленого варення і рису.

Оригінальним рецептом приготування домашнього вина з використанням звичайнісінького рису пропонує телеграм-канал "Домашня консервація. Варення і заготовки".

Інгредієнти:

Домашнє вино з рису та варення: оригінальний рецепт п'янкого напою всього з 3 складників
  • Варення (будь-яке) - 0,5 л;
  • Рис - 1 жменя;
  • Дріжджі - на кінчику ножа.

Домашнє вино з рису та варення: оригінальний рецепт п'янкого напою всього з 3 складників

Приготування:

Спершу у 2-х літрову банку викладаємо варення, дріжджі й кип'ячену, остиглу воду, а також рис і дріжджі. Далі натягуємо на банку медичну рукавичку і зав'язуємо її. Замість рукавички також використовують спеціальний гідрозамикач.

Банку потрібно залишити при кімнатній температурі приблизно на 3 тижні. Через кілька днів рукавичка повинна піднятися і наповнитися. Тепер потрібно прослідкувати, коли вона опаде - саме тоді вино готове. Після цього вино проціджуємо через кілька шарів марлі. 

Слід пам'ятати, якщо ви збираєтеся довго зберігати вино, то варто додати до нього чарку спирту або дві горілки. Спробувавши таке домашнє вино, магазинного ви точно більше не захочете.

Домашнє вино з рису та варення: оригінальний рецепт п'янкого напою всього з 3 складників

Джерело