Жительки селища Колки готують сухі заготовки з овочів для приготування "Волинського борщу". Провізію передають військовим, аби вони в польових умовах могли приготувати борщ, – розказала Суспільному господиня Світлана Назарчук.

Волонтерський цех Наталія Литвинова і Світлана Назарчук облаштували у селищному Будинку культури. Говорять: інгредієнти для приготування сухого борщу їм привозять жителі громади.

До сухого борщу господині кладуть сухий буряк, моркву, капусту, цибулю, зелень, часник та додають корінь пастернаку. Усе фасують, зважують, пакують та вакуумують.

Волонтери з Волині готують сухий борщ для військових

Військовим залишиться взяти п'ять літрів води, засипати порцію сухих овочів у казанок, додати до смаку спеції, томатну пасту і поставити все це на вогонь, – каже волонтерка Наталія Лавринова. Через 15 хвилин борщ можна їсти.

Українським воїнам у кожну порцію господині кладуть ще листівку із побажанням: "Перемоги, здоров’я, терпіння, наснаги. І щоб вже швидше забралася російські війська з України".

Усього в Колківському будинку культури працюють 10 волонтерів. Вони забезпечують переселенців і українських військових одягом і взуттям, – каже волонтерка Людмила Войтович. З її слів, зібрану провізію та сухі борщі жінки Колківської громади передають волонтерами, які доправляють усе військовим.

Читайте також "Пироги, тушкована капуста та шинка: у ліцеї на Волині щодня готують для бійців ЗСУ" " Тисяча пирогів щодня: волинські господині готують домашню випічку для бійців" " У громаді на Волині господині виготовили тонни продуктів для регіонів, де ведуть активні бойові дії" " Волонтери на Волині щодня готують по 200 банок тушкованого м'яса для військових"

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

Джерело