Інфляція в Україні трохи сповільнилася, а ось ціни у магазинах продовжують тягнутися вгору. Стосується це всіх категорій товарів — від овочів та фруктів до круп та консервів. Наприклад, звичні сардини та шпроти вже стали чи не делікатесами. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін. 

Українцям стало складніше забезпечувати себе продуктами, тож від деяких гастрономічних навичок доводиться відмовлятися. Втім, навіть звичні раніше продукти, такі як рибні консерви, стали не всім по кишені. 

Шпроти та сардини стають делікатесами: як в Україні змінилися ціни на рибні консерви

Шпроти та сардини стають делікатесами: як в Україні змінилися ціни на рибні консерви

Так, шпроти в олії торгової марки "Аквамарин" у середньому у супермаркетах продаються по 69,10 гривні за баночку 150 грамів. Якщо порівнювати із лютим, коли продукт пропонувався по 59,40 гривні, то цінник піднявся майже на 10 гривень. 

Шпроти та сардини стають делікатесами: як в Україні змінилися ціни на рибні консерви

Сардини натуральні в середньому коштують 52,30 гривні за 230-грамову баночку. У лютому цінник був помітно вищим – 60,40 гривні. Втім, незважаючи на здешевлення, вартість продукту утримується на досить високому рівні. Для порівняння у березні 2022 року середня ціна сардин становила 36,38 гривні.

Шпроти та сардини стають делікатесами: як в Україні змінилися ціни на рибні консерви

Також наш портал інформував,  поки ціни на м'ясо активно зростають, риба дешевшає: українцям показали, скільки коштуватиме короп, оселедець та інші види.

Крім того, ми писали,  ще не межа: ціни на цибулю можуть злетіти до 100 гривень за кіло.

Джерело