Відома українська тренерка і колишня дружина боксера В'ячеслава Узєлкова Марина Боржемська поділилася рецептом салату з кульбаби, який здатний подолати весняний авітаміноз і не лише. 

"Салат з кульбаби. Чули про таке? А коли-небудь готували салат з листям кульбаб? Саме час спробувати! Виявляється, ця квітка здатний принести чималу користь нашому організму.", - зазначила тренерка. Марина Боржемська

За словами Боржемської, у кульбабі міститься чимало корисних речовин. То ж вона добре допоможе у боротьбі з весняним авітамінозом. 

Марина Боржемська поділилася рецептом салату з кульбаби: проти весняного авітамінозу і хвороб

Марина Боржемська поділилася рецептом салату з кульбаби: проти весняного авітамінозу і хвороб

Зокрема, як зазначила Боржемська, кульбаба здатна виводити з людського організму токсини, стимулювати виділення жовчі, руйнувати камені в жовчному міхурі, попереджати діабет і ожиріння, стимулювати діяльність серцево-судинної системи, очищаючи кров і знижуючи рівень холестерину.

"Весняне листя кульбаби часто входять до складу салатів і борщів, а в деяких країнах їх навіть маринують і заквашують, ніби капусту. Квіти кульбаби використовуються для приготування вина і варення. З розкритих бутонів готують "кульбабовий мед". Не варто забувати й про нектар, а також квітковий пилок.", - розповіла вона. Марина Боржемська

Марина Боржемська поділилася рецептом салату з кульбаби: проти весняного авітамінозу і хвороб

Для того, щоб прибрати гіркоту, тренерка радить молоде листя кульбаби вимочити в підсоленій воді протягом 20-30 хвилин. Основна гіркота піде, а залишиться лише легкий присмак, як у салатного листя. 

Салат з кульбаби: 

Спершу помийте і підсушіть близько 50 г молодого листя кульбаби. Вимочувати його не обов'язково. Тоді листя дрібно наріжте, додайте 5 г рослинної олії й трохи лимонного соку. Також можна додати до свого смаку сіль, гірчицю, перець тощо.

Ретельно перемішайте і одразу подавайте до столу. Боржемська додала, що салати з кульбаби можуть бути дуже різноманітними. Тому не варто боятися експериментувати з інгредієнтами. До салату можна додати, наприклад, картоплю, огірки, редис, цибулю, буряк, петрушку, кріп, сметану, яйця. 

Джерело