В ефірі телепередачі "Твій день" на каналі 1+1 шеф-кухар Юрій Ковриженко поділився рецептом ідеального десерту - тарт татена. 

Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти - 5 яблук, 180 грам цукру, 250 грам вершкового масла, 200 грам борошна, два яєчних жовтки, 5 грам розпушувача для тіста і кориця.

Смачніше за бабусині пиріжки: шеф-кухар Юрій Ковриженко підказав, як приготувати ідеальний десерт до чаю - пахне корицею

Смачніше за бабусині пиріжки: шеф-кухар Юрій Ковриженко підказав, як приготувати ідеальний десерт до чаю - пахне корицею

Спочатку потрібно висипати цукор в каструлю і поставити на вогонь, щоб перетворити його в карамель. Поки це відбувається на плиті, якщо вершкове масло заморожене, його краще натерти. До маслу йдуть два жовтки, цукор (80 грам, решта йде на карамель). Сіль додавати не потрібно.

Туди ж йдуть борошно. Пісочне тісто дуже не любить тепло рук. Спочатку його потрібно пальцями перетворити в крихту, а потім формувати велику кульку. У цей момент цукор повинен бути на плиті і міняти колір до коричневого. Тісто слід покласти в холодильник, в плівці, щоб воно стабілізувалося.

Смачніше за бабусині пиріжки: шеф-кухар Юрій Ковриженко підказав, як приготувати ідеальний десерт до чаю - пахне корицею

До очищеним яблукам додається кориця, карамель краще не заважати, бо змінюється температура. Коли цукор змінив колір, цього достатньо і можна зняти з вогню. Коли спаде температура, можна додавати вершкове масло. А потім карамель можна буде залити в форму для випікання і зверху викласти яблука. 

Смачніше за бабусині пиріжки: шеф-кухар Юрій Ковриженко підказав, як приготувати ідеальний десерт до чаю - пахне корицею

Дістаємо з холодильника тісто, його потрібно розкачати, по діаметру форми. Потім застелити тісто над яблуками в формі і відправити в духовку - 170-180 градусів, десь на 35-40 хвилин.

Джерело